S01 E01 – La Reducció de residus

El millor residu és aquell que no es genera. La Colette ens donarà una solució que ens pot ajudar a reduir la generació de residus quotidians.

S01 E02 – L’ús del plàstic

La Colette ens explica que la majoria de productes que tenim a la nevera estan embolicats amb plàstic. Trenca amb ell i el deixa per un altre.

S01 E03 – L’eficiència energètica

El pare de la Colette està molt preocupat per la sobtada pujada de la factura de la llum i tot indica que tenen la llum punxada, però la solució la tenen a casa.

S01 E04 – Els aliments de temporada

La família de la Colette se’n va a veure el tiet pagès. De la visita en sortiran amb bons consells i un cabàs de productes de temporada.

S01 E05 – L’arquitectura sostenible

Heu sentit a parlar mai de les cobertes verdes? La família de la Colette farà una proposta per millorar l’eficiència i l’aïllament de l’edifici on viuen.

S01 E06 – El consum de proximitat

La Colette tornarà a casa xopa de cap a peus i amb una vamba trencada. Però en lloc de comprar-ne unes de noves decidirà fer-se-les arreglar.

S01 E07 – Els ecosistemes hídrics

El vàter no és una paperera on podem llençar tovalloletes i tota mena de residus. La Vinyet viurà les conseqüències de fer-ho en primera persona.

S01 E08 – L’impacte ecològic d’internet

Internet té un gran impacte ecològic. La Colette no està en contra d’internet, com no podia ser d’una altra manera, però en vol fer un ús més responsable.

S01 E09 – La mobilitat sostenible

El pare de la Colette l’acompanya amb cotxe fins a la universitat, però trobaran massa trànsit. A la tornada, gràcies al transport públic, la Colette farà més via.

S01 E10 – La reutilització d’objectes

A casa de la Colette és hora de fer neteja i desfer-se dels trastos vells. Però, en lloc de tirar-los tots, alguns es quedaran a casa per gaudir d’una segona vida.

S01 E11 – La petjada hídrica

No només malgastem aigua quan ens rentem les dents amb l’aixeta oberta, sinó que se’n gasta molta per produir molts productes. La Colette ens ho explicarà.

S01 E12 – El malbaratament dels aliments

La família de la Colette descobrirà que es pot donar una segona vida, o un nou ús, a un aliment que s’està fent malbé o es vol llençar.

S01 E13 – La protecció de la biodiversitat

Un rusc d’abelles ha aparegut a la terrassa de casa la Colette i una abella està molestant la Vinyet. Una apicultora retirarà el rusc sense matar una sola abella.